Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- پدیده دیوار نویسی در شهرستان بیرجند روز به روز در حال افزایش بوده و چهره فرهنگی شهر را مخدوش کرده است.

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: دیوار نویسی اگرچه از گذشته های دور یکی از شیوه های تبلیغاتی محسوب می شده اما تاثیر بدی بر زیبایی شهرها دارد به گونه ای که در بسیاری از مناطق، این پدیده مذموم از سوی افراد یا شرکت های کوچک و بزرگ با اهداف تبلیغاتی انجام می شود و در بسیاری از مواد نارضایتی شهروندان را نیز در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عصر کنونی استفاده از تکنولوژی های روز دنیا مانند فضای مجازی می تواند تبلیغات گسترده ای را داشته باشد اما متاسفانه یکی از روش های تبلیغاتی بدون نظارت در بیرجند، نصب برچسب های رنگارنگ روی درب منازل و دیوارهاست که با تیراژی وسیع نصب می شود و به مرور در حال تبدیل شدن به یک معضل اساسی است.

استفاده از اسپری برای نوشتن جملات تبلیغاتی و درج شماره تلفن شرکت ها، مغازه ها و آژانس ها در کنار جملاتی که گاهاً از لحاظ اخلاقی مناسب نیستند به امری طبیعی تبدیل شده است.

امروزه دیوار نویسی محدود به دیوارهای شهر نمی شود بلکه گاهی شاهد هستیم که روی سطل های زباله شهری، بلوک های بزرگ وسط بلوارها و حتی درب منازل می توان انواعی از نوشته های گوناگون را دید که به نظر می رسد این مشکل بیشتر از آنکه ابعاد اقتصادی داشته باشد، مشکلی فرهنگی است.

اگرچه در قوانین شهرداری دیوار نویسی به عنوان جرم محسوب می شود و راه برای شکایت باز است اما اظهارات مسئولان مبنی بر این است که تاکنون در برخورد با این معضل فراگیر، اقدامی انجام نشده و این چالش بر اندام های شهر و روان مردم نیز چنگ انداخته است.

دیوار نویسی حق الناس است

یکی از شهروندان بیرجندی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به تبلیغات دیواری بر منازل مسکونی بیان کرد: این کار حق الناس بوده و باید پاسخگو باشند.

رضا کیانی با بیان اینکه باید این فرهنگ نادرست اصلاح شود، اظهار کرد: برخورد مسئولان مربوطه در این امر ضعیف بوده چرا که این پدیده روز به روز در حال افزایش است.

وی ادامه داد: یک شهروند با تلاش فراوان خانه ای را بنا می کند اما یک فرد ناآگاه با چسباندن برچسب بر دیوارهای آن، زحمات مالک را به هدر می دهد.

کیانی بیان کرد: امروزه بسترهای دیگری مانند فضای مجازی وجود داشته که برد اطلاع سانی بیشتری را دارد.

مسئولان پیگیری کنند

یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دیوار نویسی چهره فرهنگی بیرجند را از بین برده است، گفت: باید این شیوه تبلیغاتی از میان برداشته شود.

علیرضا چاجی خواستار پیگیری از سوی مسئولان شد و افزود: به نظر می رسد تبلیغات بر روی دیوار، بازخورد منفی داشته باشد.

وی با اشاره به فضای مجازی بیان کرد: امروز می توان از طریق فضای مجازی و یا رسانه ها، اطلاع رسانی خوبی برای تبلیغ انجام داد.

این شهروند بیرجندی بیان کرد: همچنین شهرداری باید نقاط متعددی با هزینه های اندک و یا رایگان در اختیار شهروندان قرار دهد تا تبلیغات دیواری به مرور حذف شود.

تبلیغاتی که خطر آفرین است

یکی دیگر از شهروندان بیرجندی هم در گفت وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: نوشتن شماره و تبلیغات توسط کسبه ها به امری عادی تبدیل شده است.

محمد یوسفی با بیان اینکه برخی از افراد کاغذ های تبلیغاتی را لای درب منازل می گذارند، گفت: این امر می تواند برای امنیت شهر بسیار خطر ساز باشد.

وی ادامه داد: کسانی که به دنبال سرقت منازل هستند، اگر این کاغذها به مدت چند روز برداشته نشود متوجه عدم حضور اهل منزل می شوند.

یوسفی با بیان اینکه باید از طریق رسانه ها به این معضل فرهنگی پرداخته شود، افزود: همچنین مسئولان مربوطه باید توجه بیشتری را در این امر داشته باشند.

شهرداری فضای مطمئن و مناسب تبلیغ را فراهم کند

عضو هیئت اندیشه ورز خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به این معضل فرهنگی بیان کرد: این امر نشان از این دارد که تبلیغات کنندگان  به حداقل های تبلیغ آگاه نیستند.

محمد علی طالبی با بیان اینکه این امر بیشتر جنبه بازدارنده دارد، افزود: از طرف دیگر گذاشتن برگه های تبلیغاتی در لای درب منازل خطر ساز بوده و می تواند امنیت را زیر سال ببرد.

وی با بیان اینکه فضاهای مخصوص تبلیغاتی برای تبلیغ هزینه های گزافی دارد، گفت: از این رو مشاغلی که درآمد زا نیستند این شیوه تبلیغاتی را استفاده می کنند.

عضو هیئت اندیشه ورز خراسان جنوبی  بیان کرد: با این امر به حقوق شهروندی احترام گذاشته نمی شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

طالبی با بیان اینکه همچنین استفاده از کاغذ برای تبلیغ ارزش زیست محیطی را زیر سوال می برد، گفت: فراهم شدن فضای شهری مناسب می تواند به مشاغل کمک کند و نازیبایی های شهری را از بین ببرد.

شهرداری با افرادی که بدون هماهنگی در سطح شهر به نصب برچسب های تبلیغاتی یا دیوار نویسی اقدام کنند برخورد قانونی خواهد کرد  وی با بیان اینکه در حال حاضر متولی مشخصی برای تبلیغات وجود ندارد، افزود: شهروندان نمی دانند که در صورت نارضایتی از این امر، مطالبه آن ها تاچه حد قابل پیگیری است.

طالبی با تاکید بر اینکه باید شهرداری فضای مطمئن و مناسبی را فراهم کند، اظهار کرد: گسترش بیلبرد ها و تبلیغات رسانه ای می تواند در رفع این معضل کمک دهنده خوبی باشد.

دیوار نویسی جرم است

شهردار بیرجند هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: پدیده دیوار نویسی به استناد ماده ۱۱۰ قانون شهرداری تخلف محسوب می شود.

محمدعلی جاوید با بیان اینکه شهرداری بر علیه کسانی که بدون هماهنگی دست به این کار می زنند، برخورد می کند، افزود: باید رفع این معضل ابتدا از سوی مردم فرهنگ سازی شود.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در بیرجند این امر رعایت شده و نسبت به سایر شهرها کمتر به چشم می خورد.

جاوید با بیان اینکه تاکنون در این خصوص برخورد قضایی با فردی صورت نگرفته است، گفت: تلاش می کنیم مشکلات را ابتدا با تعامل رفع کنیم.

وی با اشاره به بستر فضای مجازی برای امر تبلیغ بیان کرد: علاوه بر این، میدان هایی متناسب با نیاز کاسبان برای امر تبلیغ پیش بینی شده است.

در این مسیر در کنار برخورد قانونی، تقویت نگاه اقشار مختلف به ضرورت توجه به زیباسازی محیط شهری و حقوق شهروندی انکار نشدنی است. کمرنگ شدن این پدیده نیازمند تقویت حس مسئولیت پذیری مردم و فرهنگ سازی است تا تبلیغات محیطی به مراکز مشخص شده از سوی شهرداری منتقل شود و چهره فرهنگی شهر در هم نشکند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۴۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن

مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا با اعلام اینکه بیش از ۱۰۰ هزار داوطلب برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن نام نویسی کرده‌اند؛ تاکید کرد: دانشجویان تا امروز ۱۵ اردیبهشت مهلت نام نویسی دارند.

وی افزود: دانشجویان برای دریافت وام شهریه تا پایان اردیبهشت مهلت نام نویسی در سامانه صندوف رفاه دانشجویان وزارت علوم را دارند.

گنجی تصریح کرد: در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، تمام وام‌های دانشجویی تا پایان تیر ۱۴۰۳ پرداخت خواهند شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: به دانشجویان شاغل و پردیس خودگردان هیچ نوع وامی تعلق نمی‌گیرد و فعلاً دانشجویان روزانه و شبانه در اولویت قرار دارند.

گنجی گفت: مبلغ وام ودیعه مسکن برای شهر‌های کمتر از ۵۰۰ هزار نفر ۶۰ میلیون تومان، بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر ۹۰ میلیون تومان و در شهرتهران ۱۲۰ میلیون تومان افزایش داشته است.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • (ویدئو) نجات توله سگ گیر کرده بین دو دیوار
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • مرکزی| مهمانان ناخوانده‌ای به نام «پیامک‌های تبلیغاتی»
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت